Home page logo
/

basics logo Security Basics mailing list archives

RE: TS Problems? (fwd)
From: pcannon9 () comcast net
Date: Mon, 26 Apr 2004 17:52:51 +0000

You can use the Vision tool from Foundstone to map the port to the application.

Patrick
----------------------  Forwarded Message:  ---------------------
From:    "Andrew Shore" <andrew.shore () holistecs com>
To:      "Matthew Crape" <mcrape () hotmail com>, <security-basics () securityfocus com>
Subject: RE: TS Problems?
Date:    Sat, 24 Apr 2004 19:31:52 +0100

On line support ports perhaps? 

Is the option to allow another to help turned on?

 
Andrew Shore
Senior Security Specialist
DDI. 01302 308 165
andrew.shore () holistecs com
 
 
 
Company Number 04943010
VAT Number 828 8635 82
 
 
Holistic Technologies Ltd
Unit 7 Shaw Wood Business Park
Shaw Wood Way
Doncaster
South Yorkshire
DN2 5TB
T. 0870 240 1442
F. 0870 240 1443
www.holistecs.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-----Original Message-----
From: Matthew Crape [mailto:mcrape () hotmail com] 
Sent: 22 April 2004 16:04
To: security-basics () securityfocus com
Subject: TS Problems?

Hi Group, I am writing this in hopes of getting some advice in trying to solve a 
little mystery. As it is right now I am in charge of a small network (about 50 
computers total, including servers). There are only 2 Windows XP machines on the 
network that end users use. 
 
I decided to scan one them to see if Terminal Services was running by using 
ProbeTS v1.0. It returned a response saying that it is in fact running (and to 
quote Thor: "If it gets one, it knows it is a TServer."). Now if I try to 
connect to it using Remote Desktop client, it times out and says that it is not 
running. I am aware that it can be configured to run on other ports so I did an 
nmap scan go the following:
PORT     STATE SERVICE
135/tcp  open  msrpc
139/tcp  open  netbios-ssn
445/tcp  open  microsoft-ds
1025/tcp open  NFS-or-IIS
4899/tcp open  radmin
5000/tcp open  UPnP
5225/tcp open  unknown
5226/tcp open  unknown
8008/tcp open  unknown
 
Port 5525 is running some HP software (with Apache) and I am not sure about port 
5226. I have assumed that it is also the HP software (although nothing comes up 
when I telnet to it). 
 
As for 8008, when I telnet to it it returns the following:
☺
HΩF═
 
Am I being paranoid? Any idea what it could be? Is there any way that I can 
fully verify that TS is or is not running on the machine? Thanks for all the 
help.

---------------------------------------------------------------------------
Ethical Hacking at the InfoSec Institute. Mention this ad and get $545 off 
any course! All of our class sizes are guaranteed to be 10 students or less 
to facilitate one-on-one interaction with one of our expert instructors. 
Attend a course taught by an expert instructor with years of in-the-field 
pen testing experience in our state of the art hacking lab. Master the skills 
of an Ethical Hacker to better assess the security of your organization. 
Visit us at: 
http://www.infosecinstitute.com/courses/ethical_hacking_training.html
----------------------------------------------------------------------------






---------------------------------------------------------------------------
Ethical Hacking at the InfoSec Institute. Mention this ad and get $545 off 
any course! All of our class sizes are guaranteed to be 10 students or less 
to facilitate one-on-one interaction with one of our expert instructors. 
Attend a course taught by an expert instructor with years of in-the-field 
pen testing experience in our state of the art hacking lab. Master the skills 
of an Ethical Hacker to better assess the security of your organization. 
Visit us at: 
http://www.infosecinstitute.com/courses/ethical_hacking_training.html
----------------------------------------------------------------------------


  By Date           By Thread  

Current thread:
  • RE: TS Problems? (fwd) pcannon9 (Apr 26)
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]