Home page logo
/

educause logo Educause Security Discussion mailing list archives

McAfee preventing Windows 7 logons
From: "Smith, Bob" <smithrj () LONGWOOD EDU>
Date: Mon, 8 Oct 2012 10:46:36 -0400

We are experiencing what appears to be a growing problem with Windows 7 and McAfee 8.8 preventing logons via AD.  There 
isn't much information to provide since we have been unable to see any logged activity either in Windows or in the 
McAfee logs to help diagnose the problem, yet when we disable the Access Protection feature the logons will proceed 
normally.  The other odd behavior we are seeing is that this seems to only affect new users/logons.  For example, 
existing users who had successfully logged on to the computer previously (either prior to installing or upgrading to 
McAfee 8.8) do not have the problem.  We believe that McAfee (or something else?) is preventing the creation of new 
profiles in the c:\users directory.

Some of the workarounds being used are safe mode booting, let the user logon (basically creates the profile), and then 
reboot in normal mode after the profile is created on the computer.  We also tried putting in an exception for the 
c:\users directory and the logons can proceed normally.

If someone has experienced this problem and has a viable solution we would like to hear from you.

Thanks.

Bob Smith
AVP IITS & Information Security Officer
Longwood University
www.longwood.edu/infosec<http://www.longwood.edu/infosec>




  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]