Home page logo
/

nanog logo nanog mailing list archives

Re: Trouble with IPv6 setup on Quagga
From: Vicky Shrestha <vicky () geeks net np>
Date: Thu, 9 Aug 2012 12:55:26 -0700

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1


On Aug 7, 2012, at 1:51 AM, Marco Hogewoning wrote:

I am having trouble with Quagga in setting up IPv6 BGP. So far it was
failing with external providers. Just now I gave it a try to setup BGP
session (IPv6 only) within our ASN between two routers.

From our other end router I see there is no acconcement, while I see blocks
being announced via Quagga. Also strange enough is that the number of
blocks I account - they all come as "withdrawl routes" on other router as
soon as Quagga is turned on.

I recall some issues with the value of the next-hop in the BGP messages in the past. Haven't been around Quagga in 
recent times, don't know if this is still the case. If possible you might want to catch a BGP packet with tcpdump and 
verify the value in there makes sense to the other side.


We were having those issue with quagga-0.99.15 and cisco routers; haven't tested recent versions.  

We used a route map to fix the ipv6 next hop for outbound announcements in quagga.


Got bitten by this before and took me ages to figure out the other side was dropping my updates because the next-hop 
couldn't be resolved.

Marco

Regards,


Vicky Shrestha



-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.8 (Darwin)

iQEcBAEBAgAGBQJQJBWuAAoJEGi4SIJCvhMLKhQH/i7dWdxBRh/2JyR0C/lWppq7
/y67GAUJo6Bc68Hpyma8BzNeYo/+YRarDbpz07dCFbzEHMiTrSLdN/CMVUWAkYxF
YBRXIIQuTRx8X+JYCx+egi7WDDHreIljE39OUmNtSZR0NVf3Ygot5qKXbDSqzFgJ
4RuxnYgI2ZBNN3X9up+PWJNdYI/49KanDl3RX62cGjQLQSqQRQWiwMWCXK0ufF2E
+xCZeUvkiqXnKWlF030ypHorGZoKX4JyuAj6SeS9yP1NTHgP6E57Xa0lvZ+v61Gx
Dml0o9JptNTctJ1cDeeWahRlgJx4yjfyUe0ZyIZAz9drZ4tgb3trC9cCHMNVV7Y=
=jFdq
-----END PGP SIGNATURE-----


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]
AlienVault