Home page logo
/

nanog logo nanog mailing list archives

GMail IPv6 IMAP Issue, or is it Just Me?
From: "Stevens, Brant I." <branto () argentiumsolutions com>
Date: Sat, 1 Jun 2013 13:53:11 -0400

Is anyone else having issues reaching GMail on IPv6 via IMAP, or is it just
me?

Here's some of what I'm seeing:

It responds to ping...

imac01:~ branto$ ping6 imap.gmail.com
PING6(56=40+8+8 bytes) 2001:470:8d30:b00c::bb0e --> 2607:f8b0:400d:c00::6c
16 bytes from 2607:f8b0:400d:c00::6c, icmp_seq=0 hlim=55 time=31.299 ms
16 bytes from 2607:f8b0:400d:c00::6c, icmp_seq=1 hlim=55 time=41.528 ms
16 bytes from 2607:f8b0:400d:c00::6c, icmp_seq=2 hlim=55 time=30.092 ms
16 bytes from 2607:f8b0:400d:c00::6c, icmp_seq=3 hlim=55 time=35.450 ms
^C
--- gmail-imap.l.google.com ping6 statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 30.092/34.592/41.528/4.470 ms


TCP Sessions on v6 seem to time-out:

imac01:~ branto$ telnet -6 imap.gmail.com 993
Trying 2607:f8b0:400d:c01::6c...
telnet: connect to address 2607:f8b0:400d:c01::6c: Operation timed out
telnet: Unable to connect to remote host

IPv4 Connects:

imac01:~ branto$ telnet -4 imap.gmail.com 993
Trying 173.194.76.108...
Connected to gmail-imap.l.google.com.
Escape character is '^]'.

^]
telnet> close
Connection closed.

and other connectivity via IPv6 works:

imac01:~ branto$ telnet -6 www.google.com 80
Trying 2607:f8b0:400c:c04::68...
Connected to www.google.com.
Escape character is '^]'.

GET /
HTTP/1.0 200 OK
Date: Sat, 01 Jun 2013 17:08:58 GMT

<snip>

Connection closed by foreign host.

I've tried flushing my dnscache to make sure I'm not holding on to
something that's not valid, but no dice.

-Brant


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]