Home page logo
/

nmap-dev logo Nmap Development mailing list archives

Nmap says Host down when actually host is up.
From: Swapnali <swapnali2 () gmail com>
Date: Mon, 22 Oct 2007 15:04:41 -0500

Hi,

I am using nmap 4.20 for windows. I am working on a windows xp with sp2. I
have tried to find the solution for my problem on the nmap lists but it
didn't help. Hence this mail.

I have tried many host discovery options to figure out why nmap says a
particular host is down when actually the host is up. Enclosed is also the
screenshot of the nmap response as opposed to the icmp ping response to a
particular IP along with the ethereal snapshot. When I do icmp ping, I do
receive the reply. But when I use "nmap -sP <ip>" the response I receive is;

                    Starting Nmap 4.20 ( http://insecure.org ) at 2007-10-22
14:49 Central Daylight
                    Time
                    Note: Host seems down. If it is really up, but blocking
our ping probes, try -P0

                    Nmap finished: 1 IP address (0 hosts up) scanned in
4.188 seconds

I used ethereal to check whats going on. I saw a ping request going to a
destination IP and a reply from another interface of the same machine with a
different IP in the source with icmp seq. number being the same. Is nmap
matching both destination IP in request and src ip in reply packet? If this
is the case, it might be a bug. Because, as in this case a machine might
have multiple IP's. Infact I am facing this problem with many hosts.  Am I
missing something here?
I will appreciate any help/ info on this. Awaiting a positive response.

-Swapnali

Attachment: nmap.doc
Description:


_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://SecLists.Org

  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]
AlienVault