Home page logo
/

nmap-dev logo Nmap Development mailing list archives

RE: nmap sending encapsulated packets
From: "Rob Nicholls" <robert () everythingeverything co uk>
Date: Thu, 3 Apr 2008 17:51:31 +0100

IIRC running "nmap" from the command line might be a bit misleading, as I
think when I last took a quick look at the zenmap code a while back it
appeared (to my very rusty Python eyes) that it was searching a hardcoded
list of paths (for "nmap"; not "nmap.exe"), rather than honouring (I'm
British :P) the system or user's PATH settings in Windows. You could perhaps
try searching for nmap.* on your system, just to make sure?

I'm surprised that running "nmap -V" in zenmap causes problems, as all nmap
is doing is printing the version and exiting (which appears to work fine for
you at the command line), and all zenmap is doing is displaying nmap's
output.

The encapsulated packets thing still sounds weird though.

Did you select WinPcap 4.02 when you installed Nmap using the Windows setup
binary? If you didn't, that would explain why you had to install it
afterwards. If you did, that makes me wonder why it failed, as it should
install and work fine on XP SP2.


Rob


-----Original Message-----
From: Mike Lude [mailto:mlude () pacbell net] 
Sent: 03 April 2008 16:32
To: nmap-dev () insecure org
Subject: Re: nmap sending encapsulated packets

From the command shell:

C:\>nmap -V

Nmap version 4.60 ( http://insecure.org )

From zenmap I enter the same command and hit enter, it pops up a 
blank message box. When I close the message box after a few minutes I 
get the windows "Application is not responding" message.

I'd be surprised if there were an old version of nmap on this 
machine, though.

I get the same bogus encapsulation running nmap from the command 
shell. Doesn't seem like it's zenmap related.

/Mike


On 2 Apr 2008 at 20:53, David Fifield wrote:

Date sent:              Wed, 2 Apr 2008 20:53:43 -0600
From:                   David Fifield <david () bamsoftware com>
To:                     nmap-dev () insecure org
Subject:                Re: nmap sending encapsulated packets

On Wed, Apr 02, 2008 at 06:52:25PM -0700, Mike Lude wrote:
Actually, I just fired up zenmap and took one of its canned scans
("operating system detection"), but just about everything I try ends
up sending these encapsulated packets. I don't think that it's
anything special that I'm doing.

Maybe you have an old copy of the nmap executable somewhere. What do
you see if you run "nmap -V" in a command shell? What do you see when
you type "nmap -V" in the command line in Zenmap and press enter?

David

_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://SecLists.Org



_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://SecLists.Org


_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://SecLists.Org


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]
AlienVault