Home page logo
/

nmap-dev logo Nmap Development mailing list archives

Re: Nmap 4.60 errors - Failed to open device
From: David Fifield <david () bamsoftware com>
Date: Thu, 12 Jun 2008 09:02:50 -0600

On Fri, Apr 25, 2008 at 02:09:02PM -0700, william caput wrote:
I'm getting errors when running Nmap in Vista with
multiple virtual adapters. It worked fine until I
installed VMWare and Andlinux. Now, I get this error
when  attempting a scan:

Starting Nmap 4.60
dnet: Failed to open device eth4 
QUITTING!

I then specified my eth0 adapter.
nmap -e eth0 x.x.x.x 

Starting Nmap 4.60
Time
NmapArpCache() can only take IPv4 addresses. Sorry
QUITTING!

I then disabled all my interfaces except the ethernet
and ran nmap:

Starting Nmap 4.60
Time
dnet: Failed to open device eth3
QUITTING!

Any suggestions? Thanks.

Hi William. Please send the output of running
        nmap --iflist
        WinDump -D
You can get the WinDump program from http://www.winpcap.org/windump/install/.

Make sure you are running Nmap in an elevated command prompt.

Also please try it with the official WinPcap 4.0.2 installer, available
at http://www.winpcap.org/install/default.htm. Remove the Nmap winpcap
from "Add or Remove Programs" first, then run the installer.

David Fifield

_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://SecLists.Org


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]