Home page logo
/

nmap-dev logo Nmap Development mailing list archives

Re: LUA Bug?
From: Patrik Karlsson <patrik () cqure net>
Date: Sun, 30 Jan 2011 11:44:11 +0100

On 30 jan 2011, at 09.38, Michael Pattrick wrote:

Hello devs,

While playing around with a recent Nmap release I found that scripts
weren't working for me, see the following command line log. It appears
to be a problem with the LUA environment variables. The environment is
a nearly fresh CentOS5 install. I haven't tested this out on other
platforms but a quick google search reveals at least one other person
has had problems with this bug (http://pastebin.com/cFXre59L). Any
ideas?

$ nmap -d9 -A 127.0.0.1

Starting Nmap 5.50 ( http://nmap.org ) at 2011-01-30 03:18 EST
Fetchfile found /usr/local/share/nmap/nmap-services
PORTS: Using top 1000 ports found open (TCP:1000, UDP:0, SCTP:0)
The max # of sockets we are using is: 0
--------------- Timing report ---------------
 hostgroups: min 1, max 100000
 rtt-timeouts: init 1000, min 100, max 10000
 max-scan-delay: TCP 1000, UDP 1000, SCTP 1000
 parallelism: min 0, max 0
 max-retries: 10, host-timeout: 0
 min-rate: 0, max-rate: 0
---------------------------------------------
Fetchfile found /usr/local/share/nmap/nse_main.lua
Fetchfile found /usr/local/share/nmap/nselib/
Fetchfile found /usr/local/share/nmap/scripts/script.db
...
Fetchfile found /usr/local/share/nmap/scripts/ssh-hostkey.nse
NSE: failed to initialize the script engine:
/usr/local/share/nmap/nse_main.lua:378:
/usr/local/share/nmap/scripts/ssh-hostkey.nse:54: variable
'SCRIPT_NAME' is not declared
stack traceback:
       [C]: in function 'assert'
       /usr/local/share/nmap/nse_main.lua:378: in function 'new'
       /usr/local/share/nmap/nse_main.lua:542: in function 'Entry'
       /usr/local/share/nmap/scripts/script.db:161: in function 'db_closure'
       /usr/local/share/nmap/nse_main.lua:562: in function 'get_chosen_scripts'
       /usr/local/share/nmap/nse_main.lua:990: in main chunk
       [C]: ?

QUITTING!
_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://seclists.org/nmap-dev/


Hi Michael,

Thanks for reporting this. The bug should only occur when Nmap is compiled without SSL support.
I addressed this bug and another one that showed up after fixing the first one and commited the change as r22114.
You should no longer be seeing this error message and Nmap should properly exclude ssh-hostkey and the scripts relying 
on the wsdd library if no SSL is present.

Regards,
Patrik
--
Patrik Karlsson
http://www.cqure.net
http://www.twitter.com/nevdull77





_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://seclists.org/nmap-dev/


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]
AlienVault