Home page logo
/

nmap-dev logo Nmap Development mailing list archives

Re: Scans failing on Win32 - failures differ depending on args len(maybe)
From: jah <jah () zadkiel plus com>
Date: Fri, 07 Oct 2011 15:26:07 +0100

On 07/10/2011 14:52, Gisle Vanem wrote:
DEV  (SHORT) IP/MASK                     TYPE        UP   MTU  MAC
eth0 (eth0)  192.168.1.15/24             ethernet    up   1500 00:19:21:3D:3F:CE
eth0 (eth0)  fe80::219:21ff:fe3d:3fce/64 ethernet    up   1500 00:19:21:3D:3F:CE

You can try to add "-e eth0 --privileged" to the command-line.
See the 'o.isr00t' stuff in mswin32/winfix.cc. Or disable the
__HrLoadAllImportsForDll() sillyness therein.

These results differ based on the position of
"-e eth0 --privileged" in the args list:

nmap -F -v -v -d -n 195.166.128.231
MS-DOS - FAIL - route_dst_generic: Failed to obtain system routes:
                getsysroutes_dnet: sysroutes_dnet_find_interfaces()
                failed

nmap -F -v -v -d -n 195.166.128.231 -e eth0 --privileged
MS-DOS - FAIL - pcap_open_live(eth0, 256, 0, 2) FAILED.
                Reported error: Error opening adapter:
                The system cannot find the device specified. (20).
                Will wait 5 seconds then retry.
                ... Call to pcap_open_live() failed three times...

nmap -e eth0 --privileged -F -v -v -d -n 195.166.128.231
MS-DOS - SUCCESS

I bet there's a really simple explanation and I'm just not seeing the
wood for the trees.

jah
_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://seclists.org/nmap-dev/


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]
AlienVault