Home page logo
/

nmap-dev logo Nmap Development mailing list archives

Re: Problems with nmap with openvz or bridge interfaces
From: Daniel Miller <bonsaiviking () gmail com>
Date: Thu, 14 Jun 2012 13:17:22 -0500

On 04/21/2012 04:36 AM, Pablo Catalina wrote:
Since nmap 5.51 I have problems launching nmap from a OpeVZ hardware
machine, it doesn't find the network interfaces.

Can I help with the debuging proccess? I don't know about the nmap code,
but I can run gdb, strace, ltrace, ... or something else to help with these
bug.

PS: Now I use proxmox, but I test it using a custom openvz kernel and
appears the same problem.

fastfoot:~# nmap -p - -A -T5 -v locolandia.net

Starting Nmap 5.61TEST5 ( http://nmap.org ) at 2012-04-16 21:54 CEST
NSE: Loaded 92 scripts for scanning.
NSE: Script Pre-scanning.
route_dst_netlink: can't find interface "vmbr0"

fastfoot:~# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:10:18:27:f0:80
          inet6 addr: fe80::210:18ff:fe27:f080/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:9116196 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:5916144 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:4874292232 (4.5 GiB)  TX bytes:4899394695 (4.5 GiB)
          Interrupt:16

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:7980 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:7980 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:2229736 (2.1 MiB)  TX bytes:2229736 (2.1 MiB)

venet0    Link encap:UNSPEC  HWaddr
00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          inet6 addr: fe80::1/128 Scope:Link
          UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:13801544 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:12076253 errors:0 dropped:5 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:9210442987 (8.5 GiB)  TX bytes:6180207546 (5.7 GiB)

vmbr0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:10:18:27:f0:80
          inet addr:193.146.XXX.119  Bcast:193.146.153.127
Mask:255.255.255.224
          inet6 addr: fe80::210:18ff:fe27:f080/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4765681 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:5904761 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1972925630 (1.8 GiB)  TX bytes:4866619662 (4.5 GiB)

vmbr0:0   Link encap:Ethernet  HWaddr 00:10:18:27:f0:80
          inet addr:192.168.XXX.1  Bcast:192.168.23.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1



--
Pablo Catalina<pablo.catalina () gmail com>
_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://seclists.org/nmap-dev/

I was chatting with Leonardo Amaral on IRC, and he was experiencing the same problem. I suggested the patch from http://seclists.org/nmap-dev/2012/q2/584 and that solved it for the bridge, but not the openvz interface. nmap --iflist was showing "INTERFACES: NONE FOUND(!)". I've CC'd him so he can reply with more details.

Dan
_______________________________________________
Sent through the nmap-dev mailing list
http://cgi.insecure.org/mailman/listinfo/nmap-dev
Archived at http://seclists.org/nmap-dev/


  By Date           By Thread  

Current thread:
[ Nmap | Sec Tools | Mailing Lists | Site News | About/Contact | Advertising | Privacy ]
AlienVault